Σούπα κρέμα αγκινάρας Ιερουσαλήμ


500 γρ αγκινάρα Ιερουσαλήμ
1 κρεμμύδι (μεγάλο)
150 γρ πατάτες
1 κουταλάκι του γλυκού ζωμό λαχανικών
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
πιπέρι
Κύμινο
μοσχοκάρυδο
χυμό λεμονιού
αλάτι

Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια, τις αγκινάρες Ιερουσαλήμ και τις πατάτες. Βράζουμε τα λαχανικά σε 1/2 λίτρο νερό με ζωμό λαχανικών, κύμινο και μοσχοκάρυδο με κλειστό καπάκι και μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Αφού ψηθούν τα λαχανικά, τα πολτοποιούμε και λιώνουμε το βούτυρο. Καρυκεύουμε με τα μπαχαρικά και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *