Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα αλατίζουμε και τα «ιδρώνουμε» μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Προσθέτουμε τις αγγινάρες Ιερουσαλήμ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν και αυτές.
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό περίπου.
Προσθέτουμε τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε τη σούπα και τη σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά. Δοκιμάζουμε τη γεύση, προσθέτοντας αλάτι, αν χρειαστεί.
Συνέχεια στο site του Γιάννη Λουκάκου…