Αυτή η συνταγή για αγκινάρες Ιερουσαλήμ, είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να μαγειρέψετε αυτά τα λαχανικά, αν δεν τα έχετε δοκιμάσει ποτέ πριν. Είναι μακράν τα αγαπημένα μου. Οι αγκινάρες της Ιερουσαλήμ είναι αμυλώδεις κόνδυλοι όπως οι πατάτες και τα γογγύλια. Όταν ψήνεται, η φλούδα γίνεται νιφάδα και η σάρκα γίνεται τρυφερή, αλλά η γεύση του είναι ελαφρώς ξηρή και γλυκιά. Τα μαγειρεμένα είναι καλύτερα όταν καταναλώνονται εντός 2 ημερών. Όταν είναι ωμά, αποθηκεύονται καλά στον κάδο λαχανικών του ψυγείου σας, τυλιγμένα χαλαρά σε μια χαρτοπετσέτα.
Υλικά
1 κιλό αγκινάρες Ιερουσαλήμ
¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξερό θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
θαλασσινό αλάτι για γεύση
Διαδικασία
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.
Τρίψτε τους κονδύλους και κόψτε τα μάτια.
Κόψτε τους κονδύλους σε κομμάτια 2 εκ.
Ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το σκόρδο και το θαλασσινό αλάτι μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα κομμάτια αγκινάρας Ιερουσαλήμ και ανακατέψτε.
Τοποθετήστε τα επικαλυμμένα κομμάτια σε μια ομοιόμορφη στρώση σε ένα ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν, για 35 με 45 λεπτά.